Rouwverlof is noodzakelijk

Marrit van Exel verloor in korte tijd haar man en dochter. Zij schreef het boek Survivalgids voor Weduwen en startte onlangs een petitie voor een wettelijk rouwverlof.

Bekijk én onderteken de petitie hier.

Marrit: ‘Ik zat nog midden in de rouwperiode van mijn man, toen mijn dochter niet lang daarna kwam te overlijden. Mijn wereld stond op zijn kop. Je komt in een andere wereld terecht. Op een gegeven moment vraagt je werkgever wanneer je weer komt werken want in ons land bestaat er geen wettelijke periode om na het overlijden tijd voor jezelf te nemen. Daarom ben ik een petitie gestart dat er in ons land iets wordt geregeld. Er is namelijk niets bij wet vastgelegd als het gaat om verlof na het overlijden.

Je kunt je een tijd ziek melden als je partner overlijdt, maar dat is ook niet de juiste weg. Bovendien ben je volledig afhankelijk van het begrip van de werkgever. Daarom hoop ik dat de politiek mijn petitie ter harte neemt en dit bij een volgend kabinet in maart op de agenda gaat zetten zodat er voor de toekomst iets wordt geregeld.’

Marrit schenkt 10% van de opbrengst aan Achter de Regenboog.