Vacature Bestuurslid Penningmeester

Achter de Regenboog

Achter de Regenboog ondersteunt sinds 1993 kinderen en jongeren in Nederland die te maken krijgen met de dood, zodat deze gebeurtenis geen belemmering vormt om een gezond volwassen bestaan op te bouwen. Met dit doel organiseert Achter de Regenboog lotgenotenweekenden voor gezinnen en kinderen, geven wij informatie en advies en bieden we trainingen rondom kind en rouw. In het uitvoeren van de activiteiten werkt Achter de Regenboog met meer dan 100 vrijwilligers over heel het land.

Functieomschrijving
Achter de Regenboog is op zoek naar een nieuw bestuurslid Penningmeester. Als bestuurslid zorg je ervoor dat er, samen met de medebestuursleden, een duidelijke visie en strategie wordt neergezet. Dit vergt zowel een affiniteit met rouw, als het vermogen om een stabiele organisatie met veel vrijwilligers te organiseren. Als penningmeester ben je onder andere verantwoordelijk voor het beheren van de financiën van Achter de Regenboog en het voorbereiden van de verantwoording daarvan. De penningmeester is verantwoordelijk voor het doen van betalingen. De penningmeester houdt toezicht over periodieke donaties (onder meer ANBI), werkt mee aan het opstellen en uitdragen van het beleidsplan.
De penningmeester stelt ieder jaar de organisatiebegroting op en houdt toezicht op deze begroting. Daarnaast wordt van de penningmeester verwacht dat hij contact onderhoudt met de accountant en zorgt voor een financieel jaarverslag. De penningmeester is ook belast met de inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel.
Achter de Regenboog is onder aansturing van een volledig nieuw bestuur, sinds 2019, aan het werken aan de professionalisering van de organisatie. Dit betekent dat je om moet kunnen gaan met werken in een veranderende organisatie en het leuk vindt om deze mede vorm te geven.

Functie-eisen
De ideale kandidaat voor deze functie is iemand die zich betrokken voelt bij het werkgebied van Achter de Regenboog. De organisatie heeft geen kantoor, alle medewerkers moeten daarom een sterk verantwoordelijkheidsgevoel hebben en het werk zelfstandig kunnen uitvoeren.
Specifiek voor de rol van penningmeester is het daarnaast belangrijk dat je jezelf herkent in het volgende: Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en kan goed zelfstandig werken en discipline opbrengen Je vindt het leuk om bij te dragen aan het vormgeven van een organisatie in transitie Je hebt plezier in het omgaan met cijfers Je kunt omgaan met excel Je bent communicatief en betrokken Je vindt het leuk om anderen te ondersteunen in het organiseren van hun activiteiten Je houdt ervan om algemeen overzicht te houden Je bent technisch vaardig en leert snel Je kan informatie goed verwerken en helder communiceren met anderen.

Aanbod
Het gaat om een vrijwilligersfunctie. Voor deze functie geldt dat je ruimte krijgt om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en die van anderen. Daarnaast is de werksfeer bijzonder vriendelijk en vanzelfsprekend mag je aansluiten bij activiteiten en trainingen die gegeven worden door de organisatie. Reiskosten van de functie worden vergoed. De belasting voor deze vrijwilligersfunctie bedraagt circa 4-8 uur per week.

Solliciteren
Voor vragen over de vacature, solliciteren of over de procedure kun je contact opnemen met  Yvet Lupgens (secretaris) op [email protected]