Dichterbij dan ooit ...

2020, het jaar dat de boeken ingaat als het jaar waarin afstand houden de norm werd. Het jaar dat ons pijnlijk duidelijk maakte dat wij mensen niet zonder de nabijheid van de ander kunnen.

Niet bij de grote en kleine momenten van het leven. Niet bij de mooie en verdrietige momenten die het leven rijk is. Samenzijn, samen delen, samen spelen: het biedt juist die belangrijke steun als we een life changing gebeurtenis een plek moeten geven.

Achter de Regenboog weet als geen ander hoe helend lotgenotencontact dan is. Dat het coronavirus grote impact op onze activiteiten heeft gehad hoeft daarom geen betoog. De onmacht van het bestuur en van onze vrijwilligers was groot toen de kinder- en gezinsweekenden moesten worden afgeblazen; toen trainingen voor nieuwe vrijwilligers geen doorgang konden vinden. Maar in die onmacht verscheen ook juist de veerkracht. Dezelfde veerkracht die we zien bij de kinderen en gezinnen die deelnemen aan onze lotgenotenweekenden.

Veerkracht om met een nieuwe werkelijkheid om te gaan. Er het beste van willen maken. En dat is wat we dit jaar ook bij Achter de Regenboog hebben gedaan. Door te vernieuwen, te versterken en de verbinding te zoeken zullen we daarom in 2021 dichterbij dan ooit zijn.

Wil je reageren of heb je een leuk bericht voor de nieuwsbrief, aarzel niet en mail ons.


Veel leesplezier!

Roel Masselink, voorzitter