We delen kennis

Achter de regenboog deelt graag haar visie en kennis over kinderen en rouw. Zo kunnen we zorgen voor een informatiestand met diverse boeken en materialen over rouw. Onze vrijwilligers bemannen de stand en zijn er om vragen te beantwoorden en de bezoekers voor te lichten over onze activiteiten.

Daarnaast kunnen wij op scholen zorgen voor voorlichting en workshops over de omgang met rouw in de klas. Dit aanbod is bedoeld om leerkrachten in het basis en voortgezet onderwijs te ondersteunen. Er zal een uitgebreid intakegesprek plaatsvinden zodat we op maat in kunnen gaan op uw vragen en behoeften. Het kan zijn dat we voorlichting geven, of dieper ingaan op de materie “hoe ga ik als leerkracht om met rouw of schokkende gebeurtenissen op school en in de klas”. Ook kan er gekozen worden voor een interactieve workshop op basis van onze “Informatiekoffer”. Na afloop hebben leerkrachten zowel kennis als praktische handvatten om mee aan de slag te gaan.

Ook voor andere instanties verzorgen wij lezingen en trainingen in het omgaan met kinderen, jongeren en rouw. Afstemming van wat nodig is, vindt plaats op basis van een intakegesprek.

Wil je meer weten over onze workshops, voorlichting of lezingen?