In het weekend van 9 en 10 september was het zover: de training voor zes nieuwe vrijwilligers voor de lotgenotenweekenden van Stichting Achter de Regenboog! De vrijwilligers kwamen vanuit alle windstreken samen in een extreem warm weekend in Utrecht. 

‘Dit weekend was voor mij een bijzonder leerzame ervaring. We hebben uitgebreid stilgestaan bij de verschillende rouwtaken. Ondanks dat we elkaar aan het begin van het weekend niet kenden, ontstond er direct een speciale verbinding tussen ons’, vertelt een van de nieuwe vrijwilligers.

‘Ik had de kans om mijn eigen kwetsbaarheden te erkennen, maar wat nog mooier was, is dat ook de andere vrijwilligers hun kwetsbaarheid durfden te tonen. Iedereen was vol enthousiasme om de beste lotgenotenweekenden te organiseren voor kinderen en hun ouders. Ik kan niet wachten om zelf deel uit te maken van dit bijzondere initiatief! In de tussentijd ga ik aan de slag met verschillende taken in de regio Zuid en kijk ik uit naar de samenwerking met andere regio’s. Ik ben enorm dankbaar voor deze waardevolle training, mogelijk gemaakt door twee zeer deskundige trainers: Ilja en Trijnie.

Heb jij ook interesse om vrijwilliger te worden? Dat kan! We zijn nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor het organiseren van lotgenotencontacten, maar er zijn ook vrijwilligers nodig voor diverse andere taken, zoals financiën, marketing, fondsenwerving, deskundigheidsbevordering, en nog veel meer. Jouw inzet kan een groot verschil maken in het leven van deze kinderen en hun families. Doe mee en help ons om dit waardevolle werk voort te zetten